Mestne promenade - Izola

16. 1. 2018

    TELEVIZIJSKA ODDAJA O IZOLI je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa RTV Slovenija.  V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj  z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in...

Več ...

Študijski krožek Drevesa pripovedujejo

23. 3. 2017

  Seznam knjig Posnetek glasbe rastlin   MESTNA KNJIŽNICA IZOLA   Š T U D I J S K I   K R O Ž E K   DREVESA PRIPOVEDUJEJO   2018   

Več ...

 

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic Vas Mestna knjižnica Izola vabi na predavanje Ali je imela rimska vila v Simonovem zalivu knjižnico?

 

 

To je le eno od zanimivih vprašanj, ki se nam zastavljajo ob razmišljanju o knjigah in  knjižnicah v času Rimljanov. Kakšne so bile njihove knjige? Kje jih je bralec lahko dobil? Kako so bile urejene knjižnice? Kdo so bili knjižničarji? 

Marsikateri odgovor najdemo v – pogosto zabavnih – izjavah antičnih avtorjev, nekatere pa osvetljujejo tudi v presenetljiva arheološka odkritja. Predstavil jih bo Andrej Preložnik z Inštituta za arheologijo in dediščino Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Vabljeni V SREDO, 22. NOVEMBRA 2017, OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola. 

Vstop je prost.

 

Copyright© 2007-2018 MKI Gostovanje Dolher