Mestne promenade - Izola

16. 1. 2018

    TELEVIZIJSKA ODDAJA O IZOLI je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa RTV Slovenija.  V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj  z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in...

Več ...

Študijski krožek Drevesa pripovedujejo

23. 3. 2017

  Seznam knjig   MESTNA KNJIŽNICA IZOLA   Š T U D I J S K I   K R O Ž E K DREVESA PRIPOVEDUJEJO  2017  

Več ...

V okviru mednarodnega filmskega festivala Kino Otok - Isola Cinema, v programu PODMORNICA – OTOK ZA MULARIJO ter Tedna vseživljenjskega učenja 2018 bo V ČETRTEK, 31. MAJA 2018, 0B 18. URI v čitalnici Mestne knjižnice Izola potekala FILMSKA URICA ZA OTROKE, MLADE IN DRUŽINE.

 

 

 

 

V filmski urici bo na ogled 6 kratkih filmov, in sicer:  

 

Kralj Matjaž, Katarina Nikolov, 2018, 11 min

Ilona, navihana sedemletna deklica, obišče starega soseda, ki je izjemen pripovedovalec zgodb. Med pripovedovanjem zgodbe o epskem junaku kralju Matjažu si Ilona ustvarja svoj domišljijski svet, posega v pripoved, jo humorno prepleta s sedanjostjo in na koncu odkrije veliko sosedovo skrivnost.

 

Koyaa – Lajf je čist odbit, Kolja Saksida, 2011, 3 min

Animirani filmi Koyaa so polni akcije in domiselnih rešitev glavnega junaka. Tokrat Koyaa ne opazi, da ima odvezane vezalke, in nerodno pade. Zaveže jih, a se mu takoj razvežejo, potem pa še uidejo iz čevljev in začno razgrajati po skalni polici. Bo Koyaa kos nenavadnemu dogajanju?

 

Podlasica, Timon Leder, 2016, 12 min

Podlasica hodi po pusti deželi in išče hrano. Na robu obupa pride do živega drevesa, polnega žarečih sadežev, na katerem živi jata ptičev. Z Zborovodjo na čelu ohranjajo drevo v ravnotežju in s tem pri življenju. Podlasica se vztrajno poskuša povzpeti po deblu, ki se pod dodatno težo podre. Bo končno nahranila svoj trebušček? Bodo ptiči našli način, da rešijo svoj dom pred propadom?                                               

 

Koyaa – Divji ležalnik, Kolja Saksida, 2017, 3 min

Če menite, da je Koyaa eden bolj nenavadnih animiranih junakov, niste ustrelili v prazno. Koyaa nudi številne nekonvencionalne poglede na vsakodnevne pripetljaje, v katerih se lahko znajde prav vsak izmed nas. Obenem pa nas, kot to zna le on, spomni na vrednote življenja, na katere včasih morda malce pozabimo.  Tudi na vroč sončen dan, ko je vse, kar si želi, le sproščanje na ležalniku.

 

Maček Muri – Rojstni dan, Jernej Žmitek, 2013, 11 min

Danes gre za poseben dan, a Muri se že zjutraj znajde v zadregi, saj tega ni vedel. Iz zagate ga rešijo Mikijevi izumi, z njihovo pomočjo mu uspe tudi očarati muco Maco. 

 

Maček Muri – Sprehod, Jernej Žmitek, 2016, 12 min

Muri se veseli, muco Maco bo lahko peljal na kosilo. Morda pa mu kdo lahko prekriža načrte – nagajivi ropar Čombe? Brez skrbi, njemu sta za petami policaja Mucelj in Macelj.

 

 

 

 

Vabljeni v ČETRTEK, 31. MAJA 2018, OB 18. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola.

Vstop je prost!

Copyright© 2007-2018 MKI Gostovanje Dolher