Mestne promenade - Izola

16. 1. 2018

    TELEVIZIJSKA ODDAJA O IZOLI je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa RTV Slovenija.  V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj  z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in...

Več ...

Študijski krožek Drevesa pripovedujejo

23. 3. 2017

  Seznam knjig   MESTNA KNJIŽNICA IZOLA   Š T U D I J S K I   K R O Ž E K DREVESA PRIPOVEDUJEJO  2017  

Več ...

 

Nekaj desetletij po Neronu v Rimu zavlada eden njegovih bolj prosvetljenih vladarjev, cesar Hadrijan (117–138). Njegov življenje in dobo je v znamenitem filozofsko-zgodovinskem romanu HADRIJANOVI SPOMINI (CZ, 2005) ovekovečila Marquerite Yourcenar (1903–1987), eruditka, izjemna stilistika in sploh prva avtorica, ki je bila sprejeta v Francosko akademijo.

 

 

 

 

Ostareli rimski cesar umira in piše nekakšno poslovilno pismo za svojega naslednika Marka Avrelija. V spominih se sprehodi skozi svoje življenje in pri tem veliko razmišlja tako o vojaških uspehih, zakonih, religiji, poeziji oz. umetnosti na sploh, kot tudi ljubezni in smrti. Ponovno knjiga, ki jo moramo brati počasi in s svinčnikom v roki, kajti uči nas premišljevanja o nas samih in tudi naši minljivosti.

O tej izjemni fiktivni avtobiografiji, ki nam odpira vrata v prelomno obdobje rimske dobe se bomo pogovarjali na avgustovskem srečanju bralnega kluba KIRA KNJIGA v četrtek, 16. avgusta 2018, ob 19. uri pod milim nebom v Arheološkem parku Simonov zaliv. Veselimo se vaših iskrivih bralskih premišljevanj.

 Bralni klub vodi literarna kritičarka in prevajalka Diana Pungeršič. Udeležba v bralnem klubu je brezplačna.

Bralni klub je projekt bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vabljeni v ČETRTEK, 16. AVGUSTA 2018, OB 18.30 URI v  Arheološkem parku Simonov zaliv.               

Vstop je prost!

 

Copyright© 2007-2018 MKI Gostovanje Dolher