Mestne promenade - Izola

16. 1. 2018

    TELEVIZIJSKA ODDAJA O IZOLI je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa RTV Slovenija.  V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj  z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in...

Več ...

Študijski krožek Drevesa pripovedujejo

23. 3. 2017

  Seznam knjig Posnetek glasbe rastlin   MESTNA KNJIŽNICA IZOLA   Š T U D I J S K I   K R O Ž E K   DREVESA PRIPOVEDUJEJO   2018   

Več ...


V tednu splošnih knjižnic Vas Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola v sodelovanju z društvom Konopljin svet  vabita na predavanje aktivista Deana Herende: KONOPLJA KOT HRANA IN ZDRAVILO.

 


Šele danes se zavedamo posledic prepovedi, ki jo je konec 30ih let prejšnjega stoletja uvedla ameriška vlada s prepovedjo ekonomije, ki je pred tem prelomnim trenutkom celih 160 let temeljila na konoplji kot hrani za ljudi in živali. Konoplja je osnova za zdravje, zdravljenje in dobro počutje. Konoplja ima namreč idealno razmerje Omega3 in Omega 6 maščobnih kislin in sicer v razmerju 1 proti 3.  Omega3 je ključna za razvoj določenih proteinov in maščobnih kislin v našem telesu, ki so ključni za normalno delovanje reproduktivnega, prebavnega, živčnega, imunskega in ostalih procesov. Tem molekulam popularno rečemo endokanabinoidi.

Sodobna medicina in predvsem farmacija delujeta po načelu dobre diagnostike in ciljnega zdravljenja z zdravili. To je ekonomija vnašanja kemično pridelanih molekul, ki jih naše telo večinoma ne zmore predelati. Konoplja deluje drugače. Omogoča nam namreč, da se telo samo pozdravi tako, da iz konoplje vzame tisto, kar je na seznamu  t.i. obnovitvenih sistemov. To je osnova holističnega zdravljenja. Narava pozna rastline, ki smo jih ljudje in živali uporabljali skozi tisočletja, ko smo ugotovili kakšno pomanjkanje, bolečino, ali hujše simptome bolezni, ki so lahko usodne za naše zdravje. Med te sodi tudi rak, astma, depresije in ostale bolezni, ki nikakor niso le bolezni našega časa.

Vabljeni v PETEK, 23. NOVEMBRA 2018 OB 19.00 v čitalnico Mestne knjižnice Izola. 

Vstop je prost.

Copyright© 2007-2018 MKI Gostovanje Dolher