Mestna knjižnica Izola: Kotiček ustvarjalnosti - pregled razstav 2004 - 2018

30. 9. 2019

  Elektronsko knjigo o razstavah ljubiteljskih ustvarjalcev, ki so v knjižnici razstavljali v letih med 2004 in 2018, si lahko ogledate tukaj.  

Več ...

Mestne promenade - Izola

16. 1. 2018

    TELEVIZIJSKA ODDAJA O IZOLI je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa RTV Slovenija.  V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj  z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in...

Več ...

Študijski krožek DREVESA PRIPOVEDUJEJO

23. 3. 2017

    Seznam knjig Posnetek glasbe rastlin   MESTNA KNJIŽNICA IZOLA   Š T U D I J S K I   K R O Ž E K   DREVESA PRIPOVEDUJEJO   2019   

Več ...

Mestna knjižnica Izola v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, Slovansko knjižnico in Mednarodnim klubom slovanskih rojakov Ruslo vabi na ogled ruskega MATILDA (2017), tretjega od štirih filmov, ki si jih bomo ogledali v letošnjem letu v Mestni knjižnici Izola.

 

 

 

Film pripoveduje o carju Nikolaju II. In slavni balerini Matildi Kšesinski. Škandalozna tematika filma, in sicer ljubezenski odnos med carjem in baletko, še danes buri domišljijo ljudi in neti spore med zgodovinarji, ki se razhajajo predvsem v mnenju o tem, v kolikšni meri je bila ta ljubezen tudi telesna, ne zgolj platonična. Pri snemanju filma so sodelovali zgodovinarji, tuji izvedenci in dokumentaristi, snemanje pa je potekali v številnih zgodovinskih dvorcih in v Marijinskem gledališču, ki je prav tako pomagalo pri rekonstrukciji življenjske zgodbe njihove nekdanje zvezdnice.

Vabljeni V ČETRTEK, 21. NOVEMBRA OB 19.00 v čitalnico Mestne knjižnice Izola.

Vstop je prost! 

 

Copyright© 2007-2019 MKI Gostovanje Dolher