KONTAKT ZA POMOČ PRI DOSTOPU DO ELEKTRONSKIH VIROV, KNJIG IN DIGITALNIH ZBIRK

25. 3. 2020

Če imate vprašanje glede elektronskih virov, elektronskih knjig in digitalnih zbirk ali potrebujete zgolj pomoč pri dostopu do le teh, smo Vam v Mestni knjižnici Izola na voljo vsak dan...

Več ...

DOSTOP PREK SPLETA DO ELEKTRONSKIH KNJIG, VIROV IN DIGITALNIH ZBIRK

18. 3. 2020

 Čeprav je izolska knjižnica zaradi trenutne situacije zaprta vam ponujamo, da lahko tudi od doma prek spleta:  

Več ...

Upesnjeno temeljno človekovo potrebo po (srčni) bližini, stkani v odnosu, odlično povzema razgiban in slogovno vznemirljiv roman OSTI (KUD Police Dubove, 2017) poljskega mojstra ironije in humorja Ignacyja Karpowicza (1976).

 

 

 

 

Roman, katerega dogajanje je umeščeno v današnjo Varšavo, ponudi intimne vpoglede v najrazličnejše medčloveške odnose, ki pa bi jim le stežka nadeli oznako tradicionalni. V Osteh se namreč v pare ali take in drugačne (družinske) skupnosti povezujejo »teoretično« nezdružljivi, s čimer vztrajno (četudi nehote) dokazujejo, da je človekova želja po bližini in sprejetosti – pa naj bo odnos še tako zapleten in »logično« nedoumljiv – veliko silnejša od togih družbenih ali družinskih vzorcev, ki jih zlasti v zadnjem času posamezniku vsiljuje poljska (večinska) družba. Roman, ki nas na humoren in jezikovno sočen način sooča z živo sedanjostjo, realnimi pari in (para)družinami, bo gotovo preizkusil tudi našo strpnost in prevprašal naše živete vzorce. O tem, koliko osti se nam bo ob branju tega nadvse slikovitega in (zlasti na videz) navihanega roman zataknilo v grlu, se bomo pogovarjali na srečanju bralnega kluba Kira knjiga v ČETRTEK, 12. MARCA 2020, OB 18.30 v Pravljični sobi Mestne knjižnice Izola. 

Bralni klub vodi literarna kritičarka in prevajalka Diana Pungeršič.

Udeležba v bralnem klubu je brezplačna.

Bralni klub je projekt bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

Copyright© 2007-2020 MKI Gostovanje Dolher