Na vsebino

selitev400

 

Idejo vodstva knjižnice, da bi selili knjižnico z živo verigo, je županja z veseljem podprla. Tako je bila s pomočjo Občine Izola in vseh sodelujočih, simbolična selitev knjižnice v nove prostore z živo verigo, 7. februarja 2004, izvrstno izpeljana.
Veliko podporo je knjižničarkam pri organizacijskem delu nudila Branka Lipar iz Zavoda za kulturo, šport in prireditve, občinske službe (redarji, komunala, idr), srednja in osnovne šole, društvo upokojencev, izolski pihalni orkester, ki je z godbo igral po poti žive verige ter sponzorji (Srednja gostinska in turistična šola, Droga). Verigi so se poleg državnega sekretarja na Ministrstvu za kulturo, županje in občinskih svetnikov, priključili tudi ravnatelji osnovnih šol in zavodov, športna društva in drugi ljubitelji knjige.
Prva knjiga, ki smo jo s posvetilom poslali z "živo verigo", so Prešernove poezije v slovenskem in italijanskem jeziku. Po zaključku simbolične selitve, s katero smo preselili približno 2000 knjig, smo prireditev zaključili z zaključnim nastopom izolskega pihalnega orkestra, pevskim zborom Društva upokojencev ter govori županje, Brede Pečan, državnega sekretarja iz MK, Cirila Baškoviča, direktorice knjižnice, Marine Hrs, ter z otvoritvijo novih prostorov.
Vse sodelujoče v verigi, smo opremili s priponkami, ki smo jih v ta namen izdelali z geslom: Knjiga - živa veriga, Traslochiamo con il libro in mano.
Veriga otrok, dijakov, študentov, upokojencev in drugih, dolga 900 m, ter prijetno in sproščeno vzdušje, ki je bilo kljub vlažnemu in hladnemu vremenu, izjemno, je bil dogodek, ki se ga mnogi še danes spominjajo.
9. februarja smo začeli zares seliti knjige in opremo ter knjižnico 15. marca 2004 odprli za obiskovalce.

Copyright© 2007-2021 MKI Gostovanje Dolher