Britanica-150x150  

 

 

Encyclopedia Britannica je najstarejša (od leta 1771) angleška enciklopedija in sodi med najboljše in najbolj uporabljene splošne enciklopedije v svetu. 

  Ebsco-150x150  

 

EBSCOhost nudi dostop do tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov: Academic Searc Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source, MEDLINE. Vključuje tekste skoraj 3000 časnikov ter abstrakte in indekse 5000 periodičnih publikacij.

  Ebsco books 150x150  

 

EBSCOhost e-book je zbirka elektronskih knjig, v kateri lahko izbirate med skoraj 27.000 skrbno izbranimi e-knjigami v angleškem jeziku iz različnih področij. Do zbirke e-knjig lahko dostopate iz vaše splošne knjižnice ali preko oddaljenega dostopa (od doma, iz šole ipd.).

  Find-Info-150x150  

 

Portal FinD-INFO povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s podorčij financ, davkov in računovodstva.

  gvin 150x150  

 

GVIN.com daju uporabnikom celovit vpogled v poslovanje slovenskih podjetij, v njihova vodstva ter v tržno dogajanje doma, v svetu in po posameznih industrijskih panogah.

  Ius-info-150x150  

 

Portal IUS-INFO je najsodobnejši portal z največjo zbirko pravnih informacij v Sloveniji. Portal omogoča uporabnikom enostaven in hiter dostop do zanesljivih in celovitih pravnih in poslovnih vsebin, obogatenih z dodatnimi informacijami in funkcionalnostmi.

    

 

 

MLOL - Media library online je zbirka elektronskih knjig v italijanskem jeziku, ki si jih lahko izposodite.

    

 

Pressreader prinaša tekoče izdaje več kot 7.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike. Časnike in revije lahko prebirate na osebnih računalnikih, tabličnih računalnikih in pametnih telefonih.

  sskj 150x150  

 

Slovar slovenskega knjižnega jezika prikazuje bogastvo našega besedja iz doslej najdaljšega obdobja v zgodovini slovenskega jezika, namreč od druge polovice 19. stoletja do leta 2013, torej od Avstro-ogrske pa do danes.

 

 

 

Prosto dostopne podatkovne zbirke

 

DEDI

dLib

DOAJ

Europeana

Free Documentaries

Internet Archive

Internet sacred text archive

Jamendo

Kamra

LibriVox

World Digital Library

 

  

Copyright© 2007-2019 MKI Gostovanje Dolher