DNEVI SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC, 20.-24. NOVEMBER

 

 

 

PONEDELJEK, 20. NOVEMBER OB 19.00: DAN BREZPLAČNEGA VPISA IN PREDSTAVITEV PORTALA KAMRA IN ALBUMA IZOLE

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic Vas Mestna knjižnica Izola vabi na predstavitev spletnega portala Kamra in Albuma Slovenije, Albuma Izola-album spominov 20.stoletja.

Kamra ponuja dostop do informacij, dokumentov, slik in drugega gradiva, ki so ga digitalizirale splošne knjižnice, muzeji, arhivi in druge lokalne ustanove.

Album Slovenije, Album Izole pa je namenjen zbiranju digitalnih kopij fotografij, nastalih do leta 1990, shranjenih v družinskih albumih, pa tudi dokumentov in ostalih predmetov.

Ob tem bomo prek dneva nudili brezplačno članarino v trajanju enega leta za vse novo vpisane člane, ki se bodo vpisali na ta dan. 

Vabljeni V PONEDELJEK, 20. NOVEMBRA 2017, OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola. 

Vstop je prost

 

TOREK, 21. NOVEMBER: SLOVENSKIH TOP 10 PO IZBORU KNJIŽNIČARJEV

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic Vas vabimo na razstavo knjig slovenskih avtorjev, ki jih ne smete spregledati, po izboru izolskih knjižničarjev.

Vabljeni V TOREK, 21. NOVEMBRA 2017  v  Mestno knjižnico Izola. 

Vstop je prost.

 

SREDA, 22.NOVEMBER: Ali je imela rimska vila v Simonovem zalivu knjižnico? 

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic Vas Mestna knjižnica Izola vabi na predavanje Ali je imela rimska vila v Simonovem zalivu knjižnico?

To je le eno od zanimivih vprašanj, ki se nam zastavljajo ob razmišljanju o knjigah in  knjižnicah v času Rimljanov. Kakšne so bile njihove knjige? Kje jih je bralec lahko dobil? Kako so bile urejene knjižnice? Kdo so bili knjižničarji? 

Marsikateri odgovor najdemo v – pogosto zabavnih – izjavah antičnih avtorjev, nekatere pa osvetljujejo tudi v presenetljiva arheološka odkritja. Predstavil jih bo Andrej Preložnik z Inštituta za arheologijo in dediščino Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Vabljeni V SREDO, 22. NOVEMBRA 2017, OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola. 

Vstop je prost.

 

ČETRTEK, 23. NOVEMBER 2017 OB 19.00: V KNJIŽNICI NISO SAMO KNJIGE: DIAMANTNA ROKA, Projekcija 3. filma iz Cikla ruskega filma v Mestni knjižnici Izola

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic Vas Mestna knjižnica Izola vabi na ogled ruskega filma DIAMANTNA ROKA, tretjega v nizu štirih ruskih filmov, ki jih to jesen spremljamo v Mestni knjižnici Izola. 

Pustolovska komedija legendarnega Leonida Gajdaja velja za eno najpopularnejših sovjetskih filmskih stvaritev vseh časov. Zgodba filma delno temelji na resničnih dogodkih iz življenja tihotapcev, v katero se nehote vplete čisto navaden, vzoren in pošten sovjetski državljan, Semjon Semjonovič Gorbunkov. Odpravi se v tujino na turistično potovanje s potniško ladjo, vendar se tam njegova pot prekriža z nepridipravi. Film je slovensko podnaslovljen. 

Cikel ruskega filma pripravljata Mestna knjižnica Ljubljana, Slovanska knjižnica in Mednarodni klub slovanskih rojakov RUSLO. 

Vabljeni V ČETRTEK, 27. NOVEMBRA 2016, OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola. 

Vstop je prost.

 

PETEK, 24. NOVEMBER  2017: MODROST ZA MLADE-NAJBOLJ BRANE KNJIGE ZA OTROKE IN MLADE SKOZI ČAS

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic Vas Mestna knjižnica Izola vabi na razstavo najbolj branih mladinskih knjig skozi čas. Razstavljene bodo knjige, ki po mnenju knjižničarjev najbolj zaznamujejo mladostniško obdobje bralcev.

Vabljeni V PETEK, 24. NOVEMBRA 2017  v  Mestno knjižnico Izola. 

Vstop je prost.

 

Copyright© 2007-2020 MKI Gostovanje Dolher