Mestna knjižnica Izola Vas vabi na predpremiero televizijske oddaje o Izoli, ki je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa TV Slovenija.

 

Dokumentarna serija Mestne promenade je večletni projekt, ki od nedavnega nastaja v izobraževalnem programu  TV Slovenija. V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in utrip. Pogled v zgodovino razkriva, da so bile mestne promenade, ulice in trgi, politični, socialni, kulturni in družabni centri mesta, prostor tradicionalne komunikacije in vedno živahen kraj. Od tod so se ljudje ob koncu druženja ali opravkov spet razkropili v svoje domove – v hiše, palače, vojašnice, cerkve in samostane.

Naslov dokumentarne serije izhaja iz zgodovinskega pomena mestnih promenad in predstavlja izhodišče za odkrivanje raznolikih  obrazov slovenske kulturne dediščine.                                             

 Oddajo Mestne promenade – Izola je pripravila ekipa TV Slovenija: urednik, scenarist in voditelj dr. Andrej Doblehar, režiser Boštjan Vrhovec ter direktor fotografije Aleš Živec.

                      Mestna knjižnica Izola je iz knjižnične zbirke prispevala domoznansko gradivo.                       

Po ogledu oddaje o Izoli bo sledil še pogovor z ustvarjalci.

Vabljeni V PETEK, 12. JANUARJA 2018 OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola.

Vstop je prost.

Copyright© 2007-2021 MKI Gostovanje Dolher