Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola Vas vabita na predavanje AVTIZEM, tukaj in sedaj. Ga prepoznamo?

 

Avtizem je razvojna nevrološka motnja, ki se kaže kot posebnost v vedenju. Navadno mu je pridruženo še kako drugo stanje oz. motnja. Število oseb z diagnosticiranim avtizmom narašča. 

Na predavanju bodo predstavljene značilnosti avtizma, njegov vpliv na življenje oseb z avtizmom in njihovih družin ter zagovorništvo oseb z avtizmom in njihovih družin. 

O avtizmu bo spregovorila defektologinja Patricija Lovišček. Je ustanoviteljica zasebnega zavoda Modri december, Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper, s katerim trenutno deluje na področju izobraževanja in usposabljanja laične in strokovne javnosti.

V zadnjih letih je zavod organiziral več seminarjev in usposabljanj. Ga. Lovišček izvaja predavanja in objavlja članke na temo avtizma. Vodi podporni skupini staršev otrok z avtizmom in odraslih oseb z avtizmom ter intervizijo za asistente odraslih oseb z avtizmom. Pred kratkim je v akciji Osebnost Primorske, ki jo skupaj pripravljajo Primorske novice, Radio Koper, Televizija Koper, Primorski dnevnik in Radio Trst prejela naziv Osebnost Primorske leta 2018. Zavod Modri december je član Zveze NVO za avtizem.

Predavanje je del projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. 

Vabljeni v SREDO 3. APRILA OB 19.00 v čitalnico Mestne knjižnice Izola.

Vstop je prost.

 

Copyright© 2007-2020 MKI Gostovanje Dolher