Search
Search

PREDAVANJE »IZ TEMNE NA SVETLO STRAN – K ŽIVLJENJU«

Mestna knjižnica Izola in ŠK Drevesa pripovedujejo vas v okviru Dneva slovenskih splošnih knjižnic vabita na PREDAVANJE »IZ TEMNE NA SVETLO STRAN – K ŽIVLJENJU«.
Kako v norih časih ohraniti človečnost oz. kaj lahko naredimo sami, da spremenimo sebe in svet na bolje. Planet je tako kot zahodna civilizacija na točki razcepa. Ekosistem je na robu iskanja novega ravnovesja, človeška družba pa na robu nujno potrebne reorganizacije, če hočemo preživeti. Temeljni problem je ekonomski sistem, ki ima vgrajen koncept neomejene rasti. To je koncept rakavega tkiva, ki je hkrati morilski in samomorilski. Ker zavest, ki je ustvarila problem, tega problema ni sposobna rešiti, potrebujemo novo zavest bivanja, novo kozmologijo človeka prihodnosti. Potrebujemo novo renesanso! To, kar se globalno ponuja kot rešitev, je le novi totalitarizem zlorabe znanosti kot moči.
Predaval bo ANTON KOMAT, pisec, publicist, predavatelj, raziskovalec, okoljevarstvenik, aktivist. Je avtor številnih knjig, med njimi Umetnost preživetja (2009), Potniki na ladji norcev 2014), Če boste molčali, bodo kamni govorili (2015), Zemlja, voda, seme, Varuhi gozda (2023).
Lepo vabljeni v TOREK, 28. NOVEMBRA 2023 OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola.