Search
Search

PREDSTAVITEV FANTAZIJSKE NAMIZNE IGRE »DUNGEONS AND DRAGONS«

Mestna knjižnica Izola in društvo Amulet D20 vabita mlade od 12. do 16. leta na PREDSTAVITEV FANTAZIJSKE NAMIZNE IGRE »DUNGEONS AND DRAGONS«.
Za trenutek odmisli svet okoli sebe in se skupaj s prijatelji podaj v fantazijski svet poln bitk z mitičnimi pošastmi, prežet z magijo, z zgodbo, ki čaka, da jo napišete skupaj. Postavi se v vlogo svojega lika – neustrašnega bojevnika, pretkanega zmikavta, karizmatično glasbenico, vedoželjno čarovnico … ter se v družbi soigralcev sooči z izzivi, ki vam jih predstavi vodja igre – “Dungeon Master”.
Dungeons and Dragons (okrajšava D&D ali DnD) je torej fantazijska namizna igra igranja vlog, kjer se igralci in vodja igre izmenjujejo v pripovedovanju ter tako skupaj ustvarijo edinstveno epsko zgodbo. Več o sami igri in o njenem poteku boste izvedeli na predstavitvi, ki jo bosta vodila BORUT UMER in VALERIJA BIRSA, člana slovenskega društva Amulet D20. Slednje si prizadeva širiti hobije, ki črpajo navdih iz fantazijskih domišljijskih svetov. T.i. fantastični hobiji kot so D&D, barvanje figuric, izdelava maket, LARP in strateške namizne igre pripomorejo k raziskovanju lastne domišljije, krepljenju ustvarjalnosti, zmanjševanju stresa in grajenju občutka pripadnosti. Več o društvu si lahko preberete na spletni strani: https://d20.si/
Vsi mladi, ki v vas tli iskrica domišljije in se želite podati na pustolovščino, lepo vabljeni v PETEK, 22. SEPTEMBRA 2023 OB 16.00 v čitalnico Mestne knjižnice Izola.