Search
Search

RAZSTAVE V KNJIŽNICI  –  JULIJ 2022

VITRINE USTVARJALNOSTI

  • Razstava BERI IN MISLI

V mesecu juliju si lahko v vitrinah ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola ogledate razstavo BERI IN MISLIZbiratelja starin  JANEZ IN MARIJA JANEŽIČ iz Kopra sta na ogled postavila izbor iz njune zbirke propagandnih partizanskih tiskov na ciklostilu. 

Vabljeni k ogledu!

 

STENA USTVARJALNOSTI

  • Razstava MOZAIKI IN FOTOGRAFIJE; Kamen v mozaiku, kamen v urbanem okolju n v naravi

V mesecu juliju si lahko na stenah ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola ogledate likovno   razstavo z naslovom MOZAIKI IN FOTOGRAFIJE s podnaslovom Kamen v mozaiku, kamen v urbanem okolju n v naravi. Pripravila jo je likovna pedagoginja JOŽI BUKOVŠEK. V fotografski objektiv je ujela prizore iz narave in vedute Izole z okolico. Mozaike v keramiki je ustvarjalka že izdelovala, vendar jo privlači kamen, zato se je udeležila tečaja izdelave mozaika v kamnu, ki ga je vodila umetnica mozaika Stefania Pocecco v Trstu. Nekaj njenih novih mozaikov, skupaj z razlago, si boste lahko ogledali tudi na stenah naše knjižnice. 

Vabljeni!

 

STENA USTVARJALNOSTI V UČNEM CENTRU

  • Fotografska razstava DARJO PREDSTAVLJA FOTOGRAFIJE

V mesecu juliju si lahko na stenah ustvarjalnosti v čitalnici Mestne knjižnice Izola  ogledate fotografsko razstavo z naslovom DARJO PREDSTAVLJA FOTOGRAFIJE, ki jo je pripravil izolski umetnik Gregorič Darij – Darjo, ki svet rad opazuje in raziskuje v različnih pogledih. V hitrem življenju zamudimo dosti lepih trenutkov, ker ni časa, da bi se ustavili, pogledali, občudovali detajle in trenutke, ki jih na ta način izgubimo. Umetnik je želel te trenutke in detajle zabeležiti s skicami in risbami, a take trenutke si je težko natančno zapomniti. Ker so mu taki trenutki opazovanja pomembni in navdihujoči, se je odločil, da jih bo ustavil in zajel s fotografijo takoj, ko mu ukradejo pogled. Zase pravi, da fotografsko ni najbolje in strokovno podkovan, je pa zadovoljen, da je uspel ujeti te trenutke, ter da jih bodo gledalci zagotovo vedeli pravilno oceniti. Fotografije sodijo v temo »Koraki«, istočasno so tudi uprizoritev sveta, ki se prikaže kot simbolika, sanjska slika, iluzija, virtualnost in ozadja. Fotografije so nastale pred 15 leti z analognim fotoaparatom.

Lepo vabljeni k ogledu.

 

STENA USTVARJALNOSTI V ČITALNICI

  • FOTOGRAFSKA RAZSTAVA

V mesecu juliju si lahko na stenah ustvarjalnosti v čitalnici Mestne knjižnice Izola  ogledate razstavo fotografij, ki so jo pripravili člani Fotografske skupine društva Morje pri Univerzi za 3. življenjsko obdobje Izola: JOŽEF FABJAN (Burja na pomolu Dva topola), IRENA LORGET LIPOVE (Drevesa) in LILIJANA HRVATIN (Mogočna drevesa).
OTVORITEV fotografske razstave bo v TOREK, 5. JULIJA OB 10:00.

 

Razstave si lahko ogledate v času odprtosti knjižnice po zimskem urniku in sicer:

OD PONEDELJKA DO PETKA PO URNIKU KNJIŽICE:

PONEDELJEK   8:00 – 12:00 in 18:00 – 20:00

TOREK                8:00 – 15:00

SREDA                8:00 – 15:00

ČETRTEK           8:00 – 12:00 in 18:00 – 20:00

PETEK                8:00 – 15:00

SOBOTA, NEDELJA IN PRAZNIKI ZAPRTO