Search
Search

RAZSTAVE V KNJIŽNICI – NOVEMBER 2022

VITRINE USTVARJALNOSTI
Razstava »SLEDI MOJE KNJIŽNICE«

V mesecu novembru, v okviru Tedna splošnih knjižnic, si lahko v Vitrinah ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola ogledate razstavo z naslovom »SLEDI MOJE KNJIŽNICE«. Razstavljeno bo promocijsko gradivo knjižnice in izdelki, ki so nastali kot rezultat projektov knjižnice. Sprehodili se boste med knjigami, ki jih je izdala Mestna knjižnica Izola, letaki, knjižnimi kazalkami, beležkami, zvezki, blokci in ostalim materialom, ki spremlja delovanje izolske knjižnice skozi čas.
Lepo vabljeni k ogledu razstave.

 

STENA USTVARJALNOSTI V ČITALNICI
FOTOGRAFSKA RAZSTAVA

V mesecu novembru si lahko na stenah ustvarjalnosti v čitalnici Mestne knjižnice Izola ogledate razstavo fotografij, ki so jo pripravili člani Fotografske skupine društva Morje pri Univerzi za 3. življenjsko obdobje Izola: Tatjana BRANKOVIČ (Jutro ob jezeru), Barbara CASSERMANN (Vrhnika po učni poti) in Irena ČARMAN (Koper malo drugače). OTVORITEV fotografske razstave bo v TOREK, 8. OKTOBRA OB 10.00.
Lepo vabljeni k ogledu.

 

STENA USTVARJALNOSTI V KNJIŽNICI IN UČNEM CENTRU
Slikarska razstava »KRIK POD OCEANOM«

V mesecu novembru si lahko na stenah ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola ogledate likovno razstavo z naslovom »KRIK POD OCEANOM«.
Pripravil jo je iranski slikar NAVID FADAEE NAZER. Slike so nastajale v letih 2020 in 2021 v Mariboru, kjer avtor živi že četrto leto. Pripovedujejo o usodah in položaju žensk v Iranu in drugih muslimanskih deželah, o zakonih, ki prepoveduje ženskam petje v javnih prostorih, udeležbo na športnih prireditvah, obvezno nošenje pokrival, kot je hijab, ter o kaznovanju žensk s kamenjanjem. Razstava bo na ogled od 2.11.2022 do konca meseca decembra.
Vabljeni!

Razstave si lahko ogledate v času odprtosti knjižnice in sicer:

PONEDELJEK – PETEK: OD 9.00 DO 18.30
SOBOTA:                              OD 8.00 DO 13.00