Mestne promenade - Izola

16. 1. 2018

    TELEVIZIJSKA ODDAJA O IZOLI je nastala v sklopu dokumentarne serije Mestne promenade Izobraževalnega programa RTV Slovenija.  V oddajah gledalce popeljejo na sprehod po slovenskih mestih ter skupaj  z domačini odkrivajo njihovo zgodovino, umetnost, in...

Več ...

Študijski krožek Drevesa pripovedujejo

23. 3. 2017

  Seznam knjig   MESTNA KNJIŽNICA IZOLA   Š T U D I J S K I   K R O Ž E K DREVESA PRIPOVEDUJEJO  2017  

Več ...

V mesecih  juliju in avgustu  bo na Stenah ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola na ogled  razstava  popotniških fotografij z naslovom PORTRETI – INDIJA, NEPAL, ETIOPIJA, VZHODNA TURČIJA.

Pripravila jo je Nataša Hostnik.

Vabljeni k ogledu!

 

 

V mesecih juliju in avgustu bo v Vitrinah ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola na ogled razstava ribiških predmetov. Pripravil jo je Janez Janežič, ljubiteljski etnolog in zbiratelj starin iz Kopra. 

Vabljeni k ogledu!

 

 

Poletno branje, ki ga je Mestna knjižnica Izola pred leti začela s knjižnico med oljkami v Arheološkem parku, se je lani v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja v Kopru in Univerzo na Primorskem, Fakulteto za humanistične študije – Arheološki park Simonov zaliv, preneslo na knjižnico na plaži.

Letos je Mestna knjižnica Izola idejni projekt koprske knjižnice razširila tudi na Svetilnik, ob lokalu Vitaminček, kjer je z lutkovno animacijo Muce Copatarice v izvedbi Aljoše Križ, v torek, 3.7.2018 zagnala delovanje knjižnice na plaži. Popoldne, ob 17. uri je začela z delovanjem tudi knjižnica na plaži v Arheološkem parku v Simonovem zalivu. 

 

Knjižnica na plaži je promocija branja in zabave z brezplačno izposojo in vračilom knjig, namenjena vsem, ki se na plaži kratkočasijo s knjigami. Izposodijo si jih brez formalnosti vpisa in članarine, kar pomeni, da jih preprosto vzamejo s police in vrnejo, ko jih preberejo. 

Vrnejo jih v knjižnico na plaži ali v Mestno knjižnico Izola.  

 

Na policah je 400 knjig, pretežno leposlovja, tako za otroke kot odrasle. Nekaj gradiva je tudi v angleškem, italijanskem in nemškem jeziku.  Na Svetilniku bodo potekale različne dejavnosti za otroke,  vsako soboto ob 11. uri krajša lutkovna animacija in kamišibaj gledališče, ostale dni ob isti uri pa pravljične urice in druge dejavnosti za otroke. V  Arheološkem parku bo knjižnica sodelovala z dejavnostmi, namenjenimi lepi besedi.   

 

Urnik odprtosti in dejavnosti: 

 

1. Arheološki park Simonov zaliv:  

 

   Julij/avgust: torek – nedelja od 17.00 – 20.00. 

 

- 12.7.2018 ob 18.30: Srečanje bralnega kluba Kira knjiga/Neron, Krvavi pesnik

- 20.7.2018 ob 18.00 uri: Pravljična ura z delavnico 

- 10.8.2018 ob 18.00: Pravljična ura z delavnico 

- 16.8.2018 ob 18.30: Srečanje bralnega kluba Kira knjiga/Hadrijanovi spomini

 

 

2. Svetilnik/ob Vitaminčku na Kopališki ulici: 

 

Julij/avgust: ponedeljek-nedelja od 10.00 – 18.00.   

 

- Vsako soboto (14.7.,21.7.,28.7., 4.8.,11.8.,18.8.,25.8.) ob 11.00 krajše lutkovne animacije, kamišibaj gledališče, ostale dni ob isti uri, pravljične urice in druge dejavnosti za otroke. 

 

Dobrodošli v knjižnici na plaži.  

 

 

Nekaj desetletij po Neronu v Rimu zavlada eden njegovih bolj prosvetljenih vladarjev, cesar Hadrijan (117–138). Njegov življenje in dobo je v znamenitem filozofsko-zgodovinskem romanu HADRIJANOVI SPOMINI (CZ, 2005) ovekovečila Marquerite Yourcenar (1903–1987), eruditka, izjemna stilistika in sploh prva avtorica, ki je bila sprejeta v Francosko akademijo.

 

 

 

 

 

Mestna knjižnica Izola vabi na DAN ODPRTIH VRAT V SREDIŠČU ZA SAMOSTOJNO UČENJE.

 

 

 

 

Bi radi brezplačno dopisovali po internetu z družinskimi člani in prijatelji, ki so daleč proč pa ne znate uporabljati elektronske pošte? Bi se radi brezplačno naučili urejati svoje digitalne fotografije s pomočjo preprostega računalniškega programa? Odhajate na počitnice v tujino in bi se radi brezplačno naučili vsaj nekaj osnovnih fraz tujega jezika? Vas zanimajo vsebine iz osebnostne rasti, ekologije in medsebojnih odnosov? Ste brezposelni in potrebujete brezplačno pomoč pri pisanju vloge za zaposlitev?

Pravi naslov za vas je Središče za samostojno učenje v Mestni knjižnici Izola.

 

 

Borza znanja Izola deluje v okviru Mestne knjižnice Izola.

Če se želite nečesa naučiti, vam borza znanja posreduje podatke o ljudeh, ki vas lahko želenega naučijo. Če želite s svojim znanjem pomagati drugim, vam borza znanja nudi podatke o ljudeh, ki potrebujejo vaše znanje in izkušnje.

Znanja, ki se posredujejo preko Borze znanja Izola so zelo raznolika in segajo od znanj tujih jezikov, najrazličnejših ročnih del ali vrtnarskih in drugih tehničnih spretnosti, poznavanja različnih oblik sproščanja, nasvetov za bolj kakovosten življenjski slog, astrologije in alternativnih metod zdravljenja ter številna druga uporabna znanja.

Copyright© 2007-2018 MKI Gostovanje Dolher