Search
Search

Otroci

Ure pravljic

V stekleni pravljični sobi prirejamo redne ure pravljic za mlajše otroke. Te so ob torkih v slovenskem jeziku. Izvajamo še druge redne oblike bibliopedagoškega dela: mesečne knjižne uganke, knjižni kviz, razstave knjig, likovne in gledališke delavnice, srečanja s pisatelji, pesniki in ilustratorji, prireditve za otroke, vrtec in šola na obisku.

 

Knjižničarki:

Tamara Krstič
Špela Pahor

 

 

 

Urnik pravljičnih ur:

torek               17:00-17:45               v slovenskem jeziku

Pravljične ure potekajo od oktobra do vključno aprila, za otroke od 4. leta dalje.

 

Rovka Črkolovka

V Mestni knjižnici Izola, v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper ponovno organiziramo bralno tekmovanje Berimo z Rovko Črkolovko, ki je namenjeno vsem petošolcem primorskih osnovnih šol. Opažamo, da je ravno pri tej starosti zelo velik upad zanimanja za branje in posledično tudi opravljanja bralne značke. V Izoli sta se na tekmovanje prijavila 5.a in 5.b, ki ju učita učiteljici Sabrina Žigante in Irena Panger Viler iz Osnovne šole Livade.

Z bralnim tekmovanjem bomo spodbujali branje in opravljanje bralne značke tudi z zunanjo motivacijo, kot je nagrada. Bistvo tekmovanja ni bitka posameznikov, saj se zavedamo, da so med njimi tudi izjeme, ki rade in veliko berejo, temveč tekmovanje med razredi. Edini pogoj je, da vsak posameznik v času tekmovanja prebere vsaj eno knjigo. Našim petošolcem želimo veliko uspeha in predvsem zabave.

Na tej povezavi si lahko pogledate navodila in opis tekmovanja.