Search
Search

Knjižnica semen

Brošura Knjižnica semen

Brošura drevesa pripovedujejo

 

KAJ JE KNJIŽNICA SEMEN?

Knjižnica semen je projekt, ki je osnovan na izposoji semen. Vsak, ki doma vzgaja in prideluje domača semena, lahko daruje delček teh v Knjižnico semen. Tako so na voljo za izposojo drugim uporabnikom.

ZBIRALNA DNEVA: 10. in 11. maj 2022, od 10h do 17h

Veselimo se vseh tistih, ki nam lahko podarite nekaj domačih semen. Prinesite svoja domača semena v knjižnico in skupaj jih bomo vnesli v našo računalniško bazo.

IZPOSOJA SEMEN:

Semena, ki so v naši bazi, so na voljo vsem uporabnikom, ki se registrirajo v Knjižnico semen. Za registracijo potrebujete veljavno člansko izkaznico. Ob prvem vpisu boste v za to namenjeno aplikacijo vnesli številko izkaznice ter svoje ime in priimek in že si boste lahko izposojali semena. Kaj vse imamo na voljo za izposojo, je vidno tudi na seznamu na naši spletni strani. Seznam se bo sproti posodabljal in bo ažuren.

Ko si izberete želeno vrsto semena, se prijavite v svoj profil in preprosto izposodite vrečko s semeni, ki je opremljena s črtno kodo. Izposodite lahko največ 3 vrečke dnevno in največ 10 vrečk na svoje ime.

Semena boste doma posejali in iz nove rastline pridelali novo generacijo semen. Delček njih pa boste vrnili nazaj v Knjižnico semen. Čeprav verjamemo, da se boste potrudili pri vzgajanju novih semen, se lahko zgodi tudi, da vam spodleti. Če vam rastlina ne vzklije ali ne uspete pridelati novih semen, lahko v aplikaciji vseeno vrnete izposojeno seme in pri tem označite razlog neuspeha. V tem primeru vas tudi vzpodbujamo, da nam prinesete kako drugo domače seme v zameno.

VNOS ZELENJAVNIH SEMEN V BAZO KNJIŽNICE SEMEN:

Vsak, ki ima nekaj odvečnih domačih semen različnih zelenjavnih vrst, rož ali začimb, ki jih lahko podari, je lepo vabljen, da jih prinese v knjižnico. S pomočjo aplikacije, ki je bila ustvarjena v ta namen, se bo lahko registriral in jih vnesel v bazo. Tako bodo na voljo za izposojo ostalim uporabnikom.

OSTALI PODATKI IN KONTAKTI

Knjižnica semen se nahaja v Mestni knjižnici Izola ob pultu za izposojo. Deluje od začetka februarja do konca oktobra – v času odprtosti izolske knjižnice.

Več informacij o Knjižnici semen si lahko preberete v brošuri.

Za dodatne informacije ali vprašanja nam lahko pišete ali pokličete:
• e-poštni naslov: knjiznica.izola@izo.sik.si
• telefonska številka: 05 66 31 284 (skrbnica: Tamara Krstič)

 

*Nosilka projekta Knjižnica semen je Goriška knjižnica Franceta Bevka